Bemutatkozás

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) a köznevelésben, szakképzésben, gyermekvédelemben dolgozók legnagyobb érdekvédelmi közössége Magyarországon. Munkáltatói, fenntartói és kormányzati szinten a szakszervezet az érdekérvényesítés egyetlen eszköze.


A PSZ Magyarország legnagyobb és legrégebbi oktatási érdekvédelmi csoportja, jogelődünk az 1918-ban megalakult Magyarországi Tanítók Szakszervezete volt. A köznevelés és szakképzés egyetlen reprezentatív szakszervezeteként kollektív szerződéseket tudunk kötni a munkáltatókkal. Ezeknek köszönhetően a pedagógusok, munkavállalók a törvényben előírtakon felüli juttatásokat is kaphatnak. Évente több ezer ügyben képviseljük tagjainkat, akár a Kúria vagy az Alkotmánybíróság előtt is.


Minél többen vagyunk, annál nagyobb befolyásunk lesz az oktatásban dolgozók élet- és munkakörülményeinek javítására. Szakszervezetünk ereje a tagok létszámából és aktivitásából fakad. Tartozz te is közénk! Együtt erősebbek vagyunk! Több mint 13-14 ezer tagunk állami, önkormányzati, egyházi és alapítványi intézmények dolgozója.


A PSZ azért küzd, hogy ezt a munkát méltóképpen elismerjék és a pedagógusi pálya visszaszerezze azt a rangot, ami megilleti. A PSZ legfontosabb feladata az érdekvédelem. Oktatásban dolgozóként te is kiállhatsz majd jogaidért az intézményvezetővel, esetleg még a munkáltatóval szemben is. De gyakorlatilag semmilyen belszólásod nem lesz az oktatással kapcsolatos rendelkezések megalkotásába, ha nem vagy a tagunk.


Együtt részt tudunk venni a döntési folyamatokban, hogy a számodra is fontos kérdésekben a lehető legkedvezőbb eredmények szülessenek.


Több mint tizenhatezer fős aktív taglétszámunknak köszönhetően a PSZ reprezentatív szakszervezet, vagyis a kormányzatnak tárgyalnia kell velünk.
Oktatásban dolgozóként bármilyen munkajogi problémád megoldásában, a munkáltatóddal kialakult konfliktusok rendezésében szakmai és jogi segítséget kaphatsz.

Csatlakozz hozzánk!